ISO 22000 - Toiduohutuse juhtimise süsteem

Erinevad ja pidevalt kajastatavad hirmud toiduainete kohta on tõstnud toiduohutuse vajalikkuse üha enam ja enam päevakorda meie kõigi jaoks.

Sertifitseerimine ISO 22000 standardile näitab pühendumust toiduohutusele kogu tarneahelas ja tootmisprotsessis.

Üldsuse nõudlus ja järjekindel valvsus, et kogu toiduaine tööstusega seotud tarneahelas ja tootmisprotsessides oleks rangelt järgitud standardeid on antud sektoris tegutsemise eelduseks.

Toiduohutuse juhtimise standard ISO 22000 näitab, et ettevõttes on tagatud süsteem (juhised ja reeglid), mille kohaselt töötavad kõik tootmise ja tarnimisega seotud töötajad ning mis tagab toiduainete ohutuse tarbijatele.

Standardi on välja töötanud Rahvusvaheline Standardiorganisatsioon (ISO) koostöös toiduekspertide ja -liitudega kogu maailmast. Standardi aluseks on HACCP-süsteem (riskianalüüsi ja kriitiliste kontrollpunktide süsteem). Põhiprintsiibiks on toiduohutuse juhtimissüsteemi “kavandamine, välja töötamine, juurutamine, töös hoidmine ja täiustamine, mille eesmärk on pakkuda tooteid, mis vastavalt kavandatud kasutusele on tarbija jaoks ohutud”.

ISO 22000 loob juhtimissüsteemi raamistiku, mis ühendab toiduohutuse tagamiseks vajalikud vahendid, tehnikad, protsesside kontrolli ja regulatiivsed nõuded.

Antud juhtimisvahendit saab kasutada toiduainete tarneahela kõikides etappides, alustades esmatöötlejatest, tootjatest, ladustamist ja transporti teostatavatest ettevõtetest kuni jaemüügi ja toitlustamisega tegelevate ettevõteteni.

Antud standard kujutab endast rahvusvaheliselt tunnustatud ühtset hindamisskeemi kogu valdkonnale.

Sertifitseerimisest saadav kasu:

Olles oma toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifitseerinud ISO 22000 standardile omate raamistikku, mis ühendab toiduohutuse tagamiseks vajalikud vahendid, tehnikad, kontrolli ja regulatiivsed nõuded.

Lisaks:

  • pakute ostjatele kindlustunnet, et olete pühendunud rakendama rangeid toiduohutusele suunatud nõudeid;
  • vastate toiduohutust edendada soovivate tarnijate ja jaemüüjate poolt heakskiidetud nõuetele;
  • tagate vastavuse seadusanlikele nõuetele ja täiendatud riskijuhtimisele;
  • aitab saavutada tõhusamat tegevust;
  • aitab täita lepingulisi kohustusi ja suurendada ärivõimalusi;
  • omate kolmanda osapoole kinnitust oma HACCP plaanile.